Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Odlučile su živjeti bez seksa: Tri žene otkrile svoje razloge

Preuzmite sliku

Popularno

‘Većina muškaraca se ponaša nezrelo i usredotočena je samo na seksualno. Imam libido ali nisam rob svojim seksualnim porivima.’ ispričala je žena u apstinenciji.

Jedna je stvar pričati o tome koliko često imaš seks, a druga dok ga uopšte ne prakticiraš. Međutim, čak i u apstinenciji život može biti ispunjen. Za sreću nije uslov imati bogat i ispunjen seksualni život. Iako on može biti važan za neke ljude, ove žene imaju druge prioritete. Tri žene ispričale su svoje priče o tome kakav im je život tokom apstinencije, prenosi 24.sata.hr.

Ne želim biti seksualni objekt’

– Nisam imala seksualni kontakt od 2014. i dobro mi je. Tada sam bila u vezi i shvatila da se većina muškaraca, bez obzira na dob, ponaša nezrelo i usredotočena je samo na seksualno. Imam libido ali nisam rob svojim seksualnim porivima kao što je to mnogo ljudi rekla je Steffanie Rivers (49).

Steffanie se više usredotočuje na duhovni rast i izgradnju odnosa s čovjekom koji također drži do samokontrole. Vjeruje da je to najbolji način da utvrdi jesu li kompatibilni na druge načine koji će održati odnos trajnijim.

U martu je Steffanie upoznala Nelsona, ljubav svog života. Živi u Južnoj Carolini, a ona u Teksasu.

– Često putujemo da se možemo vidjeti i donijeli smo odluku da nećemo spavati skupa dok se ne vjenčamo, što planiramo učiniti sljedeće godine. – ispričala je Steffanie.

Jedan od kolega s posla joj je rekao da bi prije braka trebali bar jednom spavati skupa, ali ona smatra da je pogrešno misliti da žene sve što moraju ponuditi u vezi je dobar seks. Pošto ima toliko žena koje su spremne na seks u bilo kojem trenutku, muškarci ne moraju čekati na čestitu ženu.

Ona tvrdi da ako bi više žena uklonilo seks iz veze i koncentrisalo se na to da budu najbolje verzije sebe, bilo bi manje seksualnih problema. U svakom slučaju, Steffanie je sretna što može reći da je Nelson sve što je ikada željela od jednog muškarca.

– On je zreo i duhovan čovjek koji me cijeni zbog mojih drugih kvaliteta, a ne moje seksualnosti – zaključila je Steffanie.

 • ‘Apstinirala sam osam godina i uživala u svakom trenutku!’

  Žena koja je u celibatu od 2009. godine, LaQuita Lusk, ima 32 godine. Svoju apstinenciju započela je prvenstveno iz vjerskih razloga. Međutim, tokom godina stekla je kontrolu nad svojim libidom i odlučila pričekati brak. Kad je bila u dvadesetima, prošla je kroz razdoblje loših odnosa.

  Jednom kada se kući vraćala iz noćnog izlaska, plakala je cijelim putem kući jer je znala da ju osoba s kojom je bila u vezi. U tom trenutku imala je 24 godine, i to joj je bila prekretnica da se odluči za celibat koji se produžio na više od osam godina.

  Dečki koji su joj se obraćali tokom apstinencije bili su otvoreni u vezi svojih želja i to uglavnom seksualne prirode. Po tome je odmah znala da nisu pravi. Podrška u svemu su joj njezina porodica i prijatelji koji znaju za njenu odluku i ne misle ništa negativno.

 • ‘Ja sam sportašica bez libida!’

  Sara Rogers ima 35 godina i nije spavala s nikim od 2012. godine. Sportašica je i ima oko 10 posto tjelesne masti, nema menstruaciju, ima nizak nivo hormona i nema libida!

  Uglavnom je tokom života bila usredotočena na trčanje i sportove izdržljivosti. Sate provodi na treninzima i troši mnogo novca na cipele, utrke i putovanja. Smatra da su joj odnosi oduvijek davali više ravnoteže u životu, te da je sjajno imati nekoga ko bi je potaknuo da istraži nove stvari i izađe iz zone komfora.

  Sara bi se voljela družiti i imati spolne odnose ako naiđe prava osoba. Prošle veze su joj pomogle da postane bolja osoba jer se više fokusirala na drugu osobu, a ne na sebe. Njoj bi za vezu trebao neko ko nije ozbiljni sportista.

  – Željela bi da me neko otvori k drugim hobijima i drugim svjetovima. Želim nekoga ko cijeni naporan rad koji sam uložila u treninge. – rekla je Sara.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,