Srijeda, 29. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

WhatsApp uvodi još jednu novost: Oduševit će brojne korisnike

Preuzmite sliku

WhatsApp intenzivno radi na cijelom nizu novih opcija koje će u skorije vrijeme biti dostupne korisnicima. No, novost koju su predstavili sada mogla bi oduševiti brojne korisnike, naročito one mlađe.

Naime, korisnici WhatsAppa diljem svijeta, sada na poruke mogu odgovarati kratkim video snimcima. Tako uz glasovnu poruku, možete poslati i video poruku dužine do 60 sekundi.

Mislimo da će to biti zabavan način da podijelite trenutke u kojima možete izraziti svoje emocije – bez obzira radi li se o čestitki za rođendan, reakciji na šalu ili javljanju dobrih vijesti, napisali su iz WhatsAppa.

Korisnici će, prije svega, morati ažurirati svoje WhatsApp aplikacije na pametnim telefonima, a potom mogu krenuti sa slanjem video poruka u nekoliko klikova.

Dovoljno je ući u chat s osobom kojoj želite poslati video, kliknuti na ikonicu mikrofona kako bi se ona prebacila na ikonicu kamere i držati pritisnuto za snimanje videa.

Poslana videa automatski će se početi prikazivati u chatu, ali bez zvuka, kako ne bi korisnike dovele u neugodnu situaciju. Žele li zvuk, primatelji će samo morati tapnuti na video. Kako ističu iz WhatAppa, video poruke su zaštićene enkripcijom, kako bi bili sigurni da će ih vidjeti samo primatelji kojima ste ih poslali, prenosi Zimo portal.

Kao i sa svakom novinom na WhatsAppu, ova će opcija postati dostupna postupno tokom sljedećih sedmica.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,