Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Svi će dobiti novi Gmail, a stari će uskoro biti ugašen (VIDEO)

Preuzmite sliku

Popularno

Početkom sedmice Google je najavio kako će novi Gmail svima biti dostupan u julu, a do septembra ove godine stari će biti ugašen.

Novi Gmail trenutno je dostupan u takozvanom Early Adopter Programu (EAP) s opcijom isprobavanja prije nego što bude dostupan svima.

Kako piše Mashable, poslovni korisnici Gmaila, kojima je već dostupna nova inačica, u julu će imati više opcija.

Vlasnici domena moći će odabrati hoće li migrirati ili zadržati novi Gmail, odnosno moći će dopustiti svakome ponaosob da odabere za sebe.

No taj izbor neće biti dostupan dugo. Osam sedmica nakon što novi Gmail bude dostupan, Google će jednostavno sve korisnike prebaciti na novi Gmail, s time da će im još četiri sedmice ostaviti opciju za prebacivanje.

Bitan dio novog dizajna je takozvani Confidential Mode (povjerljivi način), koji postavlja rok trajanja na poslane poruke koje se nakon tog roka automatski brišu, a jedna od najvećih promjena je nova traka koja će vam se pojaviti s desne strane na kojoj možete jednostavno pristupiti Google Calendaru, Google Keepu i Google Tasksu (koji će od danas biti dostupni i u verzijama za iOS i Android).

Još jedna od novosti je takozvani Snooze mod pomoću kojeg ćete primljenu poruku moći odgoditi na određeno vrijeme, a dobit ćete i opciju dodatnih notifikacija za poruke visokog prioriteta. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,