Subota, 15. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Stiže li nam uskoro Tesla mobilni telefon?

Preuzmite sliku

Popularno

Poznati biznismen Elon Musk zaintrigirao je javnost svojom sinoćnom objavom na Twitteru.

Naime, na svojoj društvenoj platformi objavio je fotografiju mobitela uz opis “Da li biste kupili Tesla smartphone? Vaši podaci nikada neće biti prikupljeni”.

Na poleđini telefona može se vidjeti slovo T kao oznaka brenda Tesla uz veoma moderan dizajn samog uređaja, piše Tuzlanski.ba.

Objava je izvala opšte oduševljenje korisnika interneta. Ljudi su entuzijastično komentarisali nadajući se da bi ideja o Tesla mobilnom telefonu mogla postati stvarnost u skorije vrijeme.

“Apsolutno bih ovo kupio”, “Kupio bih ga ukoliko neće imati Android operativni sistem”, “Naravno, ukoliko je bolji od Appple-a, svakako da kupujem”, samo su neki od komentara.

Naravno, većina korisnika je imala i mnogobrojna pitanja, a Musk se potrudio odgovoriti na većinu njih i pružiti dodatna pojašnjenja.

“Zamislite da X i Tesla telefon ne moraju ići kroz App Store, mogli bismo prestati naplaćivati te dosadne naknade”, napisao je.

Na pitanje o prikupljanju korisničkih podataka, biznismen je odgovorio da uređaj ne bi pohranio sve korisničke podatke. “Apple i drugi veliki pružatelji mogu uzeti vaše podatke i prodati ih, pohraniti itd. Sve ćemo čuvati i pobrinuti se da ne ide nigdje nego na vaš telefon!”.

Cijena uređaja

Ono što svakako svakoga zanima jeste predviđena cijena uređaja.

Musk je otkrio i ovaj detalj. “Jeftiniji od iPhonea, a i bolji. Tesla stvara nevjerovatne proizvode po niskoj cijeni”.

Interesantno je što bi ovaj uređaj imao i vlastiti operativni sistem.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,