Subota, 23. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Provjerite da li vas je neko blokirao na Facebooku?

Preuzmite sliku

Kada vas neko blokira na Facebooku, obično znači da vaš odnos nije baš najbolji… Nemamo odgovore na pitanje beskonačno složenih međuljudskih odnosa, ali ovdje je nekoliko načina na koje možete provjeriti da li vas je neko zaista blokirao.

Koristite pretragu

Prvo što trebate napraviti je provjeriti jeste li blokirani ili “samo” bivši prijatelji.

Prijatelja pretražite pomoću Facebook pretrage i odaberite “osobe”. Ako vas je prijatelj blokirao, nećete moći vidjeti njegov profil. Ako odaberete “prikaži sve” postoji šansa da ćete vidjeti njihov profil.

Kada kliknete na njega, vidjet ćete osnovne informacije o (bivšem) prijatelju, što znači da niste blokirani, već samo “unfriendani”. Ako ne vidite ništa, riječ je o bloku.

Ako na listi prijatelja vaših zajedničkih Facebook prijatelja ne pronađete spomenutu osobu, postoji šansa da je deaktivirala svoj profil.

Provjerite stare poruke

Ako ste s osobom razgovarali u Messengeru, otvorite Facebook u pregledniku, otiđite na Messenger i odaberite sve razgovore sa “See All” in Messenger i odaberite razgovor sa profilom kojeg provjeravate. Ako ste bili blokirani, njihova profilna slika se neće učitati i nećete moći kliknuti na njihovo ime ili im pregledati profil. Slanje poruka također ne bi smjelo funkcionirati.

Ako su samo deaktivirali svoj profil, njihovo ime nećete moći ni pronaći. Umjesto njega pisat će ‘Facebook User’.

Trebate li brinuti?

Društvene mreže su divna stvar i nude pristup ljudima od kojih biste se inače jednostavno odvojili. Problem je u tome što one mogu postati problem hraneći vaše najveće strahove.

Vrlo je važno zapamtiti da svi imaju nešto što im se događa u životu i što zaista ne žele dijeliti – nešto što ih čini zaposlenima ili neaktivnima na ovoj mreži. To nužno ne znači da su vas zaboravili ili vas aktivno izbjegavaju

Savjet

Odvojite se s društevnih mreža, mnogo je “prijatelja” tamo, ali je rijetko koji onaj pravi. Posvetite pažnju komunikaciji licem u lice. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje