Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ovo je pet najboljih aplikacija za editovanje videa na TikToku

Preuzmite sliku

U posljednjih par godina TikTok je definitivno jedna od najpopularnijih platformi za kreiranje video sadržaja, te je tako i influensing na ovoj društvenoj mreži postao unosan posao.

Kreatori sadržaja mogu iskoristiti ovu platformu za kreiranje multimedijalnog sadržaja koji će biti privlačan pratiocima ove društvene mreže i u isto vrijeme se izdvojiti iz mase sadržaja drugih kreatora.

Koja je najbolja aplikacija za editovanje videa?

Sa velikom konkurencijom na platformi, potrebno je kreirati obrađene i kreativne video zapise kako bi se postigao uspeh na TikToku, piše IDJTV.

Jedan od načina da se to postigne je pronalaženje odgovarajućeg alata za uređivanje videa.

 • Ovo je lista od 5 najboljih aplikacija za uređivanje videa na TikToku:

  1. CapCut

  CapCut, razvijen od strane kompanije ByteDance (istog vlasnika kao i TikTok), jednostavna je, ali moćna aplikacija za uređivanje TikTok video zapisa. Bez obzira da li želite dodati dašak animiranog humora sa naljepnicama ili da zaronite duboko u svijet čarobnih efekata koji će oduševiti vaše pratioce, CapCut ima sve što vam je potrebno.

  Aplikacija za editovanje videa pogodna kako za početnike, tako i za profesionalce u editovanju. Funkcija povlačenja i ispuštanja omogućava korisnicima brzo pomjeranje klipova po vremenskoj liniji i trenutno prilagođavanje brzine ili primjenu filtera.

  Pored toga, pruža precizne alate za miješanje zvuka, kao i napredne opcije za podešavanje boja koje daju kreatorima sadržaja potpunu kontrolu nad svojim video zapisima.

  Prednosti:

  Lako za korištenje; Ima raznovrsne efekte, filtere, naljepnice i prelaze i podržava više audio zvukova u isto vrijeme.

  Mane:

  Može biti ograničen za profesionalne video urednike i neki efekti mogu djelovati generički.

  Cijena:

  osnovni paket je besplatan, premium $7.99/mjesečno.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by CapCut (@capcutapp)

  2. Movavi video editor

  Sa nizom opcija kako za početnike tako i za profesionalce, Movavi Video Editor ima brojne opcije uz pomoć kojih će se vaši klipovi izdvojiti jedinstvenošću. Ovaj video editori za TikTok pomažu korisnicima da nauče kako da uređuju TikTok video zapise i osnažuje ih da kreiraju kreativne klipove samo uz nekoliko klikova.

  Pruža raznovrsne opcije, od postavki i animacija do filtera i prelaza, čak postoji i automatski editor videa koji bira najinteresantnije dijelove vaših video zapisa i transformiše ih u uzbudljivu priču. Podržava sve popularne formate i omogućava vam direktno otpremanje sadržaja na TikTok.

  Najvažnije funkcije: uklanjanje pozadine pomoću vještačke inteligencije, stabilizacija videa, animacija ključnih okvira.

  Prednosti:

  Obimna biblioteka efekata i prelaza i brzina brzog renderovanja sa brzom HD stazom.

  Mane:

  Nedostatak nekih naprednih funkcija za profesionalce.

  Cijena:

  Sedmodnevno besplatno probno korištenje, $54.95/godina, $79.95/jednokratno.

 • 3. Riverside

  I dok je glavna korisnička baza Riverside-a sastavljena od voditelja podkasta i profesionalnih novinara, njegove snažne funkcije pružaju mogućnost i za TikTokere koji svoj sadržaj žele da baziraju na sarađivanju sa drugima ili intervjuima. Njegov naglasak na kvalitetu zvuka osigurava da i vaš vizuelni i audio sadržaj izlazi u prvi plan.

  Riverside, kao aplikacija za editovanje videa, automatski transkribuje vaše video zapise i koristi uređivanje bazirano na tekstu kako bi proces uređivanja bio lakši i brži. Plus, njegova tehnologija višeslojnog sinhronizovanja omogućava vam da sinhronizujete više audio zapisa i osigurate da su svi elementi u savršenom skladu.

  Najvažnije funkcije: HD video, lokalno snimanje, uređivanje bazirano na tekstu.

  Prednosti:

  Snimanje i uređivanje visokog kvaliteta video zapisa; automatska transkripcija zvuka; sinhronizacija zvuka i snimanje sa više traka

  Mane:

  Ograničeni prilagođeni efekti i prelazi.

  Cijena:

  Osnovni paket besplatan, plaćeni planovi počinju od $19/mjesečno.

 • 4. PicsArt

  Pretežno alat za uređivanje slika, PicsArt također nudi niz alata za uređivanje video zapisa. Njegova funkcija izrade videa savršena je za kreiranje video zapisa kratkog formata koji će uticati na posjete vašeg profila.

  Možete rezati klipove, dodavati filtere bazirane na boji i uključiti različite objekte poput naljepnica i oblika. Njegova biblioteka estetskih naslova, muzike iz baze podataka i animiranih prelaza također ga čine odličnim izborom za kreatore sadržaja koji žele svojim video zapisima dati jedinstveni dodir.

  Najvažnije funkcije: alat za tekst, biblioteka muzike, video animacije.

  Prednosti:

  Intuitivan dizajn i mogućnost lako dodavanja teksta i muzike.

  Mane:

  Ograničene sposobnosti uređivanja video zapisa

  Cijena: 

  Osnovni paket besplatan, premium $13/mjesečno.

  5. InShot

  InShot je popularan izbor za uređivanje videa putem mobilnog telefona. Dizajniran je za kreatore u pokretu, nudeći bogatstvo funkcija koje mogu poboljšati bilo koji TikTok video. Ova aplikacija za editovanje videa vam omogućava lako trimovanje, sječenje i spajanje videa sa samo nekoliko dodira.

  Također ima napredne video filtere, muzičke trake i prilagodljive stilove teksta kako bi vaš sadržaj bio primijećen. Pored toga, podržava i vertikalnu i horizontalnu orijentaciju videa.

  Najvažnije funkcije: pravljenje kolaža, trimovanje videa, video efekti.

  Prednosti:

  Lako za korištenje; prijateljski za mobilne uređaje i raznovrsnost funkcija i alata.

  Mane:

  Može zahtijevati dobre specifikacije telefona za intenzivnu upotrebu.

  Cijena:

  Osnovni paket besplatan, premium $3.99/mjesečno.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje