Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ovaj pretraživač je osam puta brži nego Chrome: Evo i zbog čega (VIDEO)

Preuzmite sliku

Chrome je Chrome i na kraju mnogi će i pored svega koristiti ovaj browser, jer su tako navikli ili zbog činjenice da je današnji internet “skrojen” spram ovog internet pretraživača.

Ipak, ako ste se umorili od Chromea, Firefoxa, Opere ili Edgea, onda biste mogli da isprobate Brave. Brave nije toliko nov, koliko se u posljednje vrijeme piše o njemu, a to svakako nije slučajno.

Prema istraživanju, koje je sproveo Brave tim, njihov pretraživač interneta je najbrži, čak do tri puta brži nego Chrome ili Firefox. Brave na brzini dobija tako što blokira reklame i internet “pratioce” tj. trackere od samog starta i vi to ne morate da radite. Takođe, Brave mjeri koliko ste vremena uštedjeli u odnosu na druge pretraživače interneta i, ako želite, u stanju je da vas obavijesti koliko ste (otprilike) vremena uštedjeli koristeći Brave.

Privatnost je još jedna dobra osobina Bravea. U njega je već ugrađen blokator reklama i nema potrebe da ga preuzimate putem ekstenzije ili dodatnog softwarea. Ovaj pretraživač podatke o vašim pretragama ne prenosi nigdje, nego ih zadržava lokalno, na vašem računaru, tako da u potpunosti možete da obrišete podatke o tome kad god poželite i da budete sigurni da ih niko više nema.

Brave je poseban i po tome što automatski enkriptuje vašu web konekciju, kad god je to moguće, a ne samo kad je u pitanju HTTPS, što je slučaj sa Google Chromeom. Takođe, ako želite možete da koristite bilo koju Chrome ekstenziju, pošto su podržane i one, uključujući LastPass i 1Password.

Naravno, ni Brave nije bez mana i dešavaće se da vam, zbog svoje prirode funkcionisanja nekad blokira baš dio sajta, koji vam je potreban, a koji sadrži neki dio koji je namijenjen po Brave podešavanjima za blokiranje. U tom slučaju je potrebno kliknuti na ikonicu lava i klizač Shields pomjeriti na isključeno za taj dio, koji želite da odblokirate.

Brave je dostupan za PC, Android i iPhone/iPad/iPod uređaje. (Mondo.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,