Četvrtak, 1. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Novi smartfon iz Samsunga dolazi sa zanimljivom funkcijom

Konačno otkrivanje novih flagshipa iz Samsunga sve je bliže, što znači da internet bruji sve većim brojem glasina o tome kako će konačna verzija Galaxyja 10 izgledati, izvještava TechRadar.

Najnovija objava koja stiže od povjerljivog izvora Bena Geskina (koji je proslijedio izvornu objavu korisnika Twittera @GregiPfister89) dala nam je bolji uvid u minijaturnu kameru smještenu na gornjem rubu uređaja (jednu od glavnih funkcija Infinity-O prikaza), kao i nenajavljeni dućan ključeva Blockchaina.

Pretpostavlja se da se na objavljenim fotografijama vidi standardni galaxy S10, s obzirom da jedini on dolazi sa jednom frontalnom kamerom. Premijski galaxy S10 Plus imat će dvije frontalne kamere apsolutno savršene za selfije i biometrijsko otključavanje uređaja licem.

Pored minijaturne frontalne kamere galaxy S10 bi mogao imati i ugrađenu podršku za kriptovalute koja je navodno osigurana Samsungovom biometrijskom zaštitom.

Kao što vidite na prvoj slici objave, Samsungov Blockchain KeyStore pruža “sigurno i prikladno mjesto za vaše kriptovalute”, dok druga slika prikazuje kako izgleda novčanik u kojem se u konkretnom slučaju nalazi Ethereum. Vjerodostojnost ovih slika trenutno nije moguće potvrditi, što znači da, koliko god bili znatiželjni, moramo pričekati 20. februar kada će Samsung službeno predstaviti svoju najnoviju liniju uređaja. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,