Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na Facebook stiže promjena zbog pandemije

Preuzmite sliku

Na Facebook stižu nove reakcije povezane s pandemijom koronavirusa. 

Uz lajk, srce i ostale emotikone Facebook sada na tu platformu dodaje i reakcije koje označavaju da je osobi stalo, odnosno reakcije brige. Reakcija će uključivati emotikon koji grli srce, a iz te kompanije kažu da se nadaju da će ta reakcija ljudima omogućiti da se osjećaju povezanije sa svojom porodicom i prijateljima od kojih su trenutno možda razdvojeni. Nova reakcija dolazi i na Messenger, ali izgledat će malo drugačije, bit će u obliku pulsirajućeg ljubičastog srca.

A iako pažljiva, ova promjena na Facebooku veoma je malena naspram problema koje je pandemija zapravo donijela toj kompaniji. Riječ je o brojnim dezinformacijama koje se brzo šire tom platformom.

Zbog toga su iz Facebooka najavili da će ljude koji su dijelili ili lajkali dezinformacije o koronavirusu na to i upozoriti tako što će im na News Feedu prikazati poruku Get the Facts s linkom na stranice WHO-a gdje će moći pronaći istinite informacije o pandemiji.

Zbog pandemije je Facebook osjetio i znatan rast u korištenju, ali to se nije odrazilo i na finansijsku dobit zbog negativnog uticaja pandemije na digitalne oglase.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,