Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kako otključati telefon ako ste zaboravili svoju šifru?

Preuzmite sliku

Lozinka, crtež ili tačno određeni pokret su načini da zaštite vaš telefon od nepoželjnih korisnika. S obzirom da postoji velika mogućnost da zaboravite svoju lozinku, postoji način kako da otključate telefon na drugačiji način.

U narednih nekoliko koraka ćemo vam objasniti kako otvoriti Android 5.0 i novije verzije. Posjetite link google.com/android/devicemanager. Prijavite se sa Google nalogom sa kojim ste prijavljeni na telefonu koji se zaključao. Na listi pronađite svoj telefon koji je zaključan. Izaberite ga i vidjećete opcije “Ring“, “Lock” i “Erase”. Kliknite na “Lock” opciju i unesite novu lozinku po želji. Sačuvajte promjene klikom na “Lock”.

To je to, sada vaš telefon ima novu lozinku s kojom ga možete otključati.

U narednih nekoliko koraka objasniti ćemo vam kako otključati Android 4.4 i starije verzije. Namjerno pogriješite unos da bi vam Android onemogućio novi unos i čekajte 30-ak sekundi. Ponovite ovaj proces pet puta. Poslije toga ćete dobiti opcije “Forgot pattern“, “Forgot PIN” ili “Forgot password“, zavisno od toga koju metodu zaštite koristite. Sada ćete dobiti mogućnost da potvrdite identitet tako što ćete se prijaviti na svoj Google nalog. Poslije prijave ekran će biti otključan u većini slučajeva, ukoliko nije, ispratite i sljedeći korak. Google će možda zahtijevati dodatnu potvrdu da ste to zaista vi tako što će vam poslati aktivacioni e-mail (koji koristite na tom zaključanom telefonu).

Pristupite toj e-mail adresi sa nekog drugog uređaja i ispratite aktivaciju koju vam je Google poslao. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje