Srijeda, 30. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

DJI predstavio dron Mavic 3 Classic

Preuzmite sliku

DJI Mavic 3 je koristan dron za snimanje, ali njegova visoka cijena od 1.899 dolara može odbiti kupce koji će radije izabrati stariji Mavic 2 Pro koji košta 1.449 dolara. Međutim, DJI vjeruje da ima jednostavno rješenje u formi drona s nešto slabijim specifikacijama pa je stoga predstavio Mavic 3 Classic.

Novi dron nema telephoto sočivo, ali je i cijena prisupačnija te iznosi 1.469 dolara. S druge strane, njegove ostale specifikacije su na listi onih koje privlače kupce ka Mavicu 3. Dron posjeduje Hasselblad kameru od 20 MP koja može snimati 5,1K video do 50 fps, odnosno 4K video pri 60 fps, ali i 12-bitne RAW fotografije. Dron može provesti 46 minuta u letu, njegov domet iznosi 15 kilometara, a posjeduje Q3+ sistem prijenosa koji može slati video rezolucije 1.080p pri 60 fps na daljinski kontroler. Ipak, korisnicima se i dalje savjetuje da dron koriste u vidnom polju, no na raspolaganju im je AirSense ADS-B resiver koji upozorava na obližnje avione ukoliko je dron na velikim visinama.

Međutim, treba istaći da je cijena drona osnovna te da ne uključuje daljinski upravljač niti punjač. Namijenjen je kao nadogradnja za DJI korisnike koji imaju potrebnu opremu, a svi ostali moraju platiti najmanje 1.599 dolara za standardni paket koji uključuje punjač i osnovni RC-N1 daljinski upravljač. Za izdvojenih 1.749 dolara dobija se i DJI RC daljinski upravljač s ekranom. Onima koji žele dodatke ponuđen je paket Fly More vrijedan 649 dolara, koji uključuje dvije baterije, hub za punjenje, auto punjač, tri para tihih propelera te torba za nošenje drona.

  • Može se reći da Mavic 3 Classic nije namijenjen početnicima pa čak ni mnogim entuzijastima. Za njih je tu Mini 3 Pro koji košta 679 dolara ili pak Air 2S s cijenom od 999 dolara. Ipak, on predstavlja solidan omjer plaćeno – dobijeno ukoliko je kupac u potrazi za dronom s kvalitetnom kamerom, ali mu nije potrebno veliko zumiranje. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,