Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Appleova satelitska funkcija dobila novu opciju za pomoć na cesti

Preuzmite sliku

Iz Applea kažu da korisnici usluga američke telekomunikacijske kompanije mogu koristiti novu funkciju na uređajima koji koriste iOS 17.2 ili noviji, kao i Verizonovu SIM karticu. 

Oni koji koriste Appleov iPhone 14 ili iPhone 15 sada mogu koristiti Verizonovu uslugu za pomoć na cesti. Iz Applea kažu da korisnici usluga američke telekomunikacijske kompanije mogu koristiti novu funkciju na uređajima koji koriste iOS 17.2 ili noviji, kao i Verizonovu SIM karticu.

Verizonov program pomoći na cesti vodi Signature Motor Club, koji je u vlasništvu Allstatea, a nudi pomoć korisnicima kada imaju problema s automobilima, čak i kada koriste vozilo prijatelja ili rent-a-car. Usluga uključuje šlepanje do 16 kilometara, korištenje vitla, dostavu goriva, klemanje, vulkanizerske usluge i drugo. Verizon nudi mogućnost pretplate od 4,99 dolara (oko 8.90 KM) mjesečno, ali je usluga dostupna i onima koji nisu pretplatnici.

Apple je već uveo satelitsku uslugu pomoći na cesti u partnerstvu sa American Automobile Associationom (AAA), te tako omogućava korisnicima da dobiju pomoć i kada se nađu u području bez mobilne mreže.

  • Kompanija nudi dvije godine besplatne usluge plus svoju Emergency SOS uslugu kada se kupi ili aktivira novi iPhone 14 ili iPhone 15 (nedavno je produžen rok za postojeće vlasnike iPhonea 14 za dodatnih godinu dana), no i dalje se moraju platiti usluge pomoći na cesti ukoliko korisnik nije član AAA.

    Verizonov program pomoći na cesti predstavlja dodatnu opciju u slučaju problema s vozilom u udaljenom području, kao i za one koji nisu članovi AAA.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje