Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uštipci od tikvica: Ukusni i lagani za pripremu

Preuzmite sliku

Isprobajte recept i osvježite svoja čula nečim novim, laganim i zdravim.

Sastojci:

400 g tikvica

režanj bijelog luka

3 mlada luka

125 g fete

2 kašičice sjeckanog peršuna

1/2 kašike muškatnog oraščića

3-4 kašike brašna

2 jaja

biber

Umutite jaja u drugoj posudi i umiješajte ih u smjesu s tikvicama. Na vatri srednje jačine zagrijte ulje u velikoj tavi. Stavite kašikom smjesu i pržite uštipke dvije-tri minute sa svake strane. Izvadite ih i stavite na kuhinjski ubrus da se ocijede.

Tikvice naribajte i lagano tapkajući dobro ih posušite kuhinjskim ubrusom. Ostavi ih još desetak minuta dok se ne posuše. Prebacite tikvice u veliku posudu. Dodajte im protisnuti bijeli luk, sitno sjeckani mladi luk, izmrvljeni sir, muškatni oraščić, peršun, brašno i biber. (zdravakrava.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,