Isprobajte recept i osvježite svoja čula nečim novim, laganim i zdravim.
Sastojci:
400 g tikvica
režanj bijelog luka
3 mlada luka
125 g fete
2 kašičice sjeckanog peršuna
1/2 kašike muškatnog oraščića
3-4 kašike brašna
2 jaja
biber
Umutite jaja u drugoj posudi i umiješajte ih u smjesu s tikvicama. Na vatri srednje jačine zagrijte ulje u velikoj tavi. Stavite kašikom smjesu i pržite uštipke dvije-tri minute sa svake strane. Izvadite ih i stavite na kuhinjski ubrus da se ocijede.
Tikvice naribajte i lagano tapkajući dobro ih posušite kuhinjskim ubrusom. Ostavi ih još desetak minuta dok se ne posuše. Prebacite tikvice u veliku posudu. Dodajte im protisnuti bijeli luk, sitno sjeckani mladi luk, izmrvljeni sir, muškatni oraščić, peršun, brašno i biber. (zdravakrava.hr)