Ponedjeljak, 10. Decembar 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Umjesto kafe: Šolja s keksom i komadićima čokolade

Deserti u šolji i dalje su na samom vrhu brzih poslastica jer priprema traje nekoliko minuta, a sve namirnice vrlo vjerovatno već imate u frižideru ili špajzu.

Idealni su za lijena popodneva i one koji nemaju iskustva u pripremi slastica. Ovaj mug cake s komadićima čokolade možete poslužiti i uz šlag ili kikirki maslac, a portal 24sata.hr savjetuje da u smjesu slobodno dodate i malo oraščića ili suhog voća.

Sastojci:
4 kašike brašna
2 kašike smeđeg šećera
¼ kašičice praška za pecivo
3 kašike mlijeka
½ kašike ulja
1 kašičica vanilin šećera
2 kašike nasjeckane čokolade

Priprema: Pomiješajte brašno, smeđi šećer, mlijeko, ulje i vanilin šećer i stavite u šolju prikladnu za mikrovalnu pećnicu. Umiješajte polovicu nasjeckane čokolade, a ostatak pospite po vrhu. Pecite u mikrovalnoj 60-90 sekundi, ovisno o snazi. Pričekajte nekoliko minuta prije serviranja. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,