Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Trik koji vrijedi probati: Napravite najukusniji kuhani kukuruz koji se topi u ustima

Preuzmite sliku

Popularno

Postoji više načina za kuhanje kukuruza. Ali samo će jedan ostati u neponovljivom sjećanju – onaj koji se kuha u kremastoj kupki od mlijeka i maslaca.

Ova metoda kuhanja kukuruza popularna je na srednjem zapadu u Sjedinjenim Američkim Državama, a garantuje da će svako zrno kukuruza biti mekano, slatko i sočno.

Sastojci:

-5 klipova mladog kukuruza

-2 l vode

-200 ml mlijeka

-115 g maslaca

-1 kašičica soli

Priprema:

1. Očistite kukuruz i prepolovite ga na pola.

2. U velikoj šerpi zagrijte vodu.

3. Kad voda provri, dodajte joj mlijeko i maslac.

4. Posolite kupku pa dodajte komadiće mladog kukuruza.

5. Djelimično poklopite šerpu i kuhajte kukuruz oko deset minuta, odnosno dok zrna ne omekšaju. Nakon toga prospite vodu i kukuruz vratite u praznu šerpu i ostavite ga poklopljenog još 15-ak minuta, prenosi punkufer.hr. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,