Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sladoled torta: Idealno osvježenje za visoke temperature

Preuzmite sliku

Ovu tortu je toliko jednostavno i brzo napraviti da ćete je praviti cijelo ljeto.

Priprema se od dvije kreme – od vanilije i čokolade, a za podlogu se stavljaju keksi kao kod cheesecakea.

Sastojci: 170 g keksa od čokolade, 50 g maslaca, 100 g tamne čokolade, 500 g vrhnja za šlag, malo arome vanilije, 200 g kondenziranog mlijeka, 2 kašikice kakaa

Priprema: Usitnite kekse u blenderu pa ih u posudi pomiješajte s otopljenim maslacem i žlicom vrhnja. Promiješajte i utisnite u kalup za tortu, kao da radite cheesecake. Potom u mikrovalnoj otopite crnu čokoladu sa 100 g vrhnja. U drugoj posudi izmiksajte ostatak vrhnja s vanilijom pa dodajte kondenzirano mlijeko. Odvojite kremu na dva dijela pa u jedan dio umiješajte kakao.

Na kraju stavljajte obje kreme na podlogu kako je pokazano niže u videu. Površinu torte zagladite pa premažite otopljenom čokoladom. Stavite je u zamrzivač na nekoliko sati, a izvadite 20 minuta prije posluživanja. (atma.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje