Koktel Boulevardier svidjet će se onima koji vole piti Manhattan ili Negroni.
To je zapravo Negroni koji sadrži viski umjesto džina. Recept za Boulevardier prvi je put objavljen 1920. u knjizi “Abeceda miješanja koktela” Harryja MacElhonea.
Prvi ga je smiješao Erskine Gwynne, pisac američkoga podrijekla koji je u Parizu pokrenuo i istoimeni časopis. A možda je i MacElhone prvi Boulevardier napravio za Gwynnea. Srećom, recept je pouzdaniji od priče o njegovu nastanku.
Ovo piće dobro će pasati u zimskim mjesecima kada poželite nešto bogatije i kompleksnije od viskija, a zapravo ne znate šta biste osim viskija naručili. Dvije trećine Boulevardiera, naime, čini viski, a jednu trećinu, u jednakim omjerima, slatki vermut i Campari.
Sastojci za Boulevardier:
60 ml viskija
30 ml Camparija
30 ml slatkog vermuta
Priprema Boulevardiera: Pomiješajte sastojke u miješalici za koktele u koju ste prethodno ubacili led. Poslužite u čaši za koktele ili u čaši za viski. Ukrasite koricom limuna. (punkufer.hr)