Jednostavan recept za neodoljiva, ljuta krilca, odnosno popularne buffalo wingse…
Sastojci
- 8 komada pilećih krilca
- 0.5 šoljice bijelog pšeničnog brašna
- 1 komad crvenog luka
- 2 režanja bijelog luka
- 1 kašikica čili papričice
- 300 g crvenog paradajza
- 2 dl pilećeg temeljca
- 2 kašike maslinovog ulja
- svježi mljeveni biber
- vezica bosiljka
- so
Priprema
Krilca razrežite na tri dijela. Svaki komadić uvaljajte u brašno i kratko prepržite na maslinovom ulju dok ne porumeni. Posolite i pobiberite te meso izvadite i stavite na toplo.
U istoj posudi u kojoj ste pržili krilca dodajte sitno sjeckani crveni i bijeli luk i mljevenu čili papričicu. Kratko prodinstajte uz dolijevanje temeljca, ako nemate temeljac, možete rastopiti kocku za supu u vodi.
Piletinu zatim vratite u posudu, zajedno sa sitno sjeckanom, oguljenim paradajzom Lagano pirjajte dok meso ne omekša oko 30-tak minuta. Pospite s malo bosiljka i poslužite uz rižu ili povrće.
(zenskiportal.ba)