Sastojci:
- 1 bajata francuska kifla
- 200 g šampinjona
- 150 g praške šunke
- 150 g kačkavalja
- 100 g mladog sira
- 1 glavica crnog luka
- 4 jajeta
- prstohvat bijelog luka u prahu
- 1,5 dl mlijeka
- 2 dl ulja
- so, biber
- origano
- 2 kašike susama
Priprema:
1. Francusku kiflu isjeći na tanju parčad.
2. Šampinjone isjeckati na listove, prašku šunku i crni luk na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati šampinjone, bijeli luk u prahu, origano i začine po ukusu. Kratko propržiti kako bi šampinjoni omekšali a suvišna tečnost isparila.
4. Potom skloniti s ringle, dodati prašku šunku, kačkavalj, izmrvljen mladi sir i polako promiješati.
5. Na parče hljeba nanijeti malo pripremljenog fila i preklopiti drugim parčetom.
Blago pritisnuti dlanom kako bi se sendvič slijepio. Na isti način od preostalog materijala napraviti još sendviča.
6. Posebno umutiti jaja, mlijeko i susam.
7. Pripremljene sendviče, jedan po jedan, umočiti u smjesu od jaja a potom ih spuštati u vrelo ulje i pržiti najprije s jedne a potom i s druge strane dok ne porumene. (Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept)