Jednostavno i lako napravite ovaj preukusni kolač od čokolade…
Sastojci
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 200 g margarina
- 100 g čokolade za kuhanje
- 4 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
Krema
- 0,5 l slatkog vrhnja
- 200 g čokolade za kuhanje
- 1 kašika šećera
Priprema
Biskvit
Žumance i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju umućeno bjelance (bjelance miješati polagano, ne mikserom). Peći na 180 stepeni oko dvadeset minuta i provjeriti čačkalicom kad je pečeno.
Krema
Slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavati na laganoj vatri (miješajući polagano) dok ne provri. Pečeni biskvit izbockati viljuškom na nekoliko mjesta i dok je još topao preliti ga sa toplom kremom. Krema je dosta rijetka ali je ne treba dodatno miksati ili bilo što dodavati jer će se nakon nekoliko sati u frižideru stisnuti. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temperaturi, a onda staviti u frižider da se dobro ohladi i stegne krema.
(zenskiportal.ba)