Iskoristite sezonu jabuka i napravite ovu preukusnu poslasticu.
Potrebno je 600 gr jabuka, malo cimeta, 3 pudinga, 750 ml mlijeka, šećer za puding, 2 kašike meda, 2 vanilin šećera za puding, 1/2 kg kora i
ulje.
Priprema:
Skuhati puding sa šećerom i vanilin šećerom i prohladiti. Jabuke očistiti i izrendati. Dodati 2 kašike meda i malo cimeta. Pleh podmazati pa staviti 1 koru, pouljiti, pa drugu pa pouljiti i premazati jabukama. Tako pola kora. U sredinu staviti sav puding i rasporediti. Zatim opet kore ulje i jabuke. Na svaku drugu koru stavite jabuke.
Završite sa dvije prazne kore, samo ih premažite uljem. Isijecite oštrim nožem na kocke i pecite oko 50-55 min na 180 stepeni C. Pospite prah šećerom, piše portal Bakina kuhinja. (Tuzlanski.ba)