Recept za najsočniju pitu od kokosa i limuna…
Sastojci:
Prhko tijesto:
– 100 g oštrog brašna
– 100 g glatkog brašna
– 100 g maslaca
– 1 jaje
– prstohvat soli
– hladna voda
Nadjev:
– 180 g kokosa
– 120 g maslaca
– 3 jaja
– 150 g šećera
– vanilija
– 1 limun (korica)
– pola limuna (sok)
Postupak:
Pomiješajte oštro i glatko brašno te dodajte sol. Maslac utrljajte u brašno da dobijete smjesu nalik krušnim mrvicama, dodajte jaje te zamijesite tijesto. Ako vam je smjesa presuha, dodajte malo hladne vode.
Tijesto zamotajte u vrećicu i ostavite u hladnjaku minimalno 30 minuta.
Razvaljajte tijesto i premjestite u namašćen i pobrašnjen kalup (dimenzija otprilike 30x20cm) te pecite na 180°C oko 10 minuta, samo da se lagano stvori korica.
Za nadjev maslac otopite i prelijte preko kokosa te promiješajte da kokos upije maslac.
Razmutite jaja, dodajte vaniliju i šećer te izmiksajte da jaja dobiju volumen. Umiješajte u kokos, dodajte limunov sok i koricu te dobro promiješajte da se sastojci povežu. Izlijte na napola pečeno tijesto te pecite još 30 minuta na 170°C.
Savjet: Za dodatnu dozu ‘dekadencije’ pitu prelijte čokoladnom glazurom. Pitu možete ispeći i u okruglom kalupu promjera 28cm. (Tuzlanski.ba/Blogu Sweetheart)