I uz kupovne kore za štrudle možete pripremiti desert za pamćenje…
Priprema i pečenje ove slasne štrudle s grizom traju manje od sat vremena. Pospite je šećerom u prahu i posluži toplu, uz kuglicu kremastog sladoleda od vanilije. Možete napraviti i nekoliko različitih verzija sa sezonskim voćem, a po želji dodati i malo cimeta u prahu, prenosi MissGastro.
Sastojci:
2 jogurta
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
1 dcl ulja
300 g griza
200 g šećera
1 pakovanje kora za štrudlu
1 kg trešanja
korica limuna
Priprema:
Pomiješajte dva jogurta s uljem, šećerom, grizom, vanilin šećerom i praškom za pecivo.
Premažite koru smjesom, položite preko nje drugu i ponovno premažite, a zatim i treću.
Nakon što ste premazali i treću koru, rasporedite voće, naribajte koricu limuna i zarolajte. Premažitete smjesom i vanjski dio savijače.
Smjesa je dovoljna za dvije savijače. Pecite ih otprilike 40 minuta u rerni prethodno zagrijanoj na 180 stepeni. (Tuzlanski.ba)