Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Napravite sočnu i neodoljivu štrudlu s grizom i trešnjama

Preuzmite sliku

I uz kupovne kore za štrudle možete pripremiti desert za pamćenje…

Priprema i pečenje ove slasne štrudle s grizom traju manje od sat vremena. Pospite je šećerom u prahu i posluži toplu, uz kuglicu kremastog sladoleda od vanilije. Možete napraviti i nekoliko različitih verzija sa sezonskim voćem, a po želji dodati i malo cimeta u prahu, prenosi MissGastro.

  • Sastojci:

    2 jogurta
    1 vanilin šećer
    1 prašak za pecivo
    1 dcl ulja
    300 g griza
    200 g šećera
    1 pakovanje kora za štrudlu
    1 kg trešanja
    korica limuna

    Priprema:

    Pomiješajte dva jogurta s uljem, šećerom, grizom, vanilin šećerom i praškom za pecivo.
    Premažite koru smjesom, položite preko nje drugu i ponovno premažite, a zatim i treću.
    Nakon što ste premazali i treću koru, rasporedite voće, naribajte koricu limuna i zarolajte. Premažitete smjesom i vanjski dio savijače.
    Smjesa je dovoljna za dvije savijače. Pecite ih otprilike 40 minuta u rerni prethodno zagrijanoj na 180 stepeni.  (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,