Utorak, 18. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Napravite mekane, fine i mirisne punjene krofne

Preuzmite sliku

Ima li neko ko ne voli krofne? Tim povodom evo jednog lijepog recepta iz Bakine Kuhinje.

Potrebno je: 

300 ml mlijeka

50 ml ulja

20 gr kvasca

oko 500 gr brašna

malo šećera

malo soli

korica limuna

1 puding od vanile

300 ml mlijeka za puding

voće iz kompota

Priprema: 

Rastvoriti mlijeko u malo vode, dodati 1 kašičicu šećera. Dodati jaje, ulje, koricu limuna, mlijeko, brašno soli i umijesiti mekše tijesto. Pokriti da odmori 30 minuta. Skuhati puding u mlijeku, zasladiti po ukusu. Malo ohladiti. Naraslo tijesto razviti i vaditi krofne. Jedne ostaju cijele a druge vaditi manjom čašom nego prethodnom pa staviti na cijele. U rupu staviti pudinga i odozgo voće. Možete staviti i npr. kompot od kajsija. Ostaviti da naraste, premazati po želji žumanjcetom. Peći na 200 stepeni C 25 min.

Može se posuti prah šećerom. (Tuzlasnki.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,