Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najbolji preliv za pitu koji koriste u pekarama: Od njega će biti sočna i meka

Preuzmite sliku

Popularno

Svaka domaćica dobro zna koliko je bitan preliv kada priprema pitu. 

Tajna ukusne pite krije su njenom prelivu, a u nastavku vam donosimo recept za preliv koji koriste pekari i koji će je zasigurno učiniti mekšom i sočnijom.

SASTOJCI:

– 8 kašika brašna

– 1 suhi kvasac

– 2 šolje mlijeka

– 1 šolja ulja

– so ili šećer (u zavisnosti od toga da li pravite slatku ili slanu pitu)

PRIPREMA:

Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premažite ovim prelivom, a zatim je filujete na uobičajen način.

Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da prije pečenja odstoji sat i po. (Krstarica)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,