Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Recept za ukusnu pastu: Francesco otkrio tajni sastojak svog omiljenog jela

Preuzmite sliku

Popularno

Italijanski kuhar, učitelj i kreator sadržaja na društvenim mrežama, Francesco Mattana otkrio je recept za svoju omiljenu pastu. 

Francesco je započeo svoje kuharsko putovanje kao kuhar u Italiji, a potom je kuhao u Australiji i Londonu, piše Tuzlanski.ba.

“Toliko vas me tokom svih godina pitalo “koja je tvoja omiljena pasta”? I možda će vas iznenaditi, ali to su zapravo jedni i jedini Spaghetti al pomodoro”, kazao je Francesco u videu na svom Tik tok profilu.

Očito je da kvaliteta sastojaka ovdje mora biti najbolja kako bi se dobio nevjerovatan rezultat. Morate kupiti najbolje kvalitetno ekstra djevičansko maslinovo ulje koje možete pronaći. Ako ne kupite pravu tjesteninu, ne možete napraviti dobro jelo, stoga morate kupiti i najbolju suhu tjesetninu.

Prodinstajte jednu minutu četiri čehna bijelog luka na ekstra djevičanskom maslinovom ulju. Dodajte paradajz, so, listove bosioka. Dinstajte na laganoj vatri, dodajte čašu vode, stavite poklopac i pustite da se kuha 5-10 minuta.

U smjesu dodate skuhane špagete i promiješajte. Tajni sastojak ove paste je šolja vode u kojoj se kuhala pasta, extra djevičansko maslinovo ulje, listovi svježek bosioka i naribani sir grana padano.

Detaljan recept sjajnog Francesca pogledajte u videu.

@our_cookingjourney So many of you have asked me over the years “what's your favourite pasta”? And it might be surprising to you but really it’s the one and only Spaghetti al pomodoro! 🍅🍝 Obviously the quality of the ingredients here have to be at their best to get an incredible result. You need to buy the best quality extra virgin olive oil you can find. If you don’t buy the right pasta, you cannot make a good dish, so you need to buy the best bronze drawn dry pasta too. And for the tomatoes, this is of course a summer dish and they are still in season so let's make the most of them! I have used a mixed of cherry tomatoes and baby plum here. If you want to know more about how to choose the best dry pasta and extra virgin olive oil head to the Our Cooking Journey food blog (link in bio) and you can find 2 articles there that I wrote a few years Recipe for 2: 200g spaghetti 300g mixed cherry and baby plum tomatoes Olive oil Salt Fresh basil 3 garlic cloves Grana Padano/Parmigiano Reggiano #spaghetti #spaghettialpomodoro #pastarecipe #comfortfood #lastmeal #bestpasta #pasta #recipeshare #italianfood #cheflife #ciboitaliano #granapadano #parmigianoreggiano #cheese ♬ original sound – Francesco Mattana

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje