Od kada je izašao film Barbie, roza boja je pono u modi i to ne samo kao boja, već čitav Barbi način života vratio se na velika vrata.
Pomama za Barbi lutkama je veća nego ikada ranije, garderoba u roze tonovima je na rafovima svih poznatih modnih brendova. Jedan od korisnikan Twittera se sjetio i Barbi torti s početka 2000-ih bez kojih nijedan rođendan nije mogao da prođe.
„Joj, samo da se i ovo ne vrati u modu“, ovako je glasio opis ispod fotografije na Twitteru.
Joj samo da se i ovo ne vrati u modu. pic.twitter.com/EzOmUPpAuC
— so_u_kosi (@vilaivana) July 20, 2023
Sada se postavlja pitanje da li će se Barbi torta ponovo vratiti na rođendane.
A ako i vi uskoro proslavljate dječiji rođendan, evo jednog recepta za ovu tortu.
Sastojci:
200 gr čokolade za kuhanje
200 gr pečenog lješnjaka
200 gr žele bombona
200 gr grožđa
malo ruma
300 gr šlaga
2 komada jaja
700 gr mljevene plazme
2 margarina
250 gr prah šećera
2 dcl đusa
Priprema:
Umutiti pjenasto margarin sa prah šećerom, lješnike, žele bonbone isjeckati sitno, čokoladu otopiti bilo na pari ili u mikrotalasnoj.
U margarin dodati: plazma keks, đus, otopljenu čokoladu, sjeckane lješnike, žele bombone, suho grožđe natopljeno u rumu ,a što se jaja tiče ukoliko nemate domaća jaja (jaje staro 1 dan), jaja dobro umutiti sa malo sećera pa skuhajte na pari i kada se malo ohlade sipati smjesi.
Uzeti čašu od pavlake ili milerama, ali onu veću od 400 gr, okrenuti je naopačke, napraviti nožem mali otvor i u njega provući Barbiku.
Oko čaše oblikovati suknju od kasato mase. Najbolje bi bilo da tako prenoći u frižideru.
Ukrasiti po želji bilo šlagom ili buter masom ili fondanom. (City magazin)