Čak i oni koji inače nisu ljubitelji sutlijaša će biti oduševljeni, jer dodavanje bijele čokolade donosi sasvim novi šmek.
Kremast, bogat i savršeno prilagodljiv – možete ga obogatiti suhim grožđem, svježim voćem, prelivima ili jednostavno uživati u njegovoj čarobnoj jednostavnosti sa cimetom.
Sastojci:
750 ml mlijeka
250 ml slatke pavlake
250 g riže kratkog zrna
Prstohvat soli
2 burbon vanilin šećera (ili običan vanilin šećer)
200 g bijele čokolade
Priprema:
U šerpicu stavite sve sastojke osim bijele čokolade.
Na srednjoj temperaturi kuhajte smjesu uz povremeno mješanje oko 30 minuta, dok se smjesa zgusne i riža omekša.
Sklonite sa ringle i dodajte bijelu čokoladu. Miješajte dok se čokolada potpuno ne istopi.
Sutlijaš rasporedite u činije i dodajte dodatke po želji. Možete dodati suho grožđe i cimet, ali možete ga obogatiti i svježim voćem. (24sedam.rs)