Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bolje od kolača: Sutlijaš sa bijelom čokoladom

Preuzmite sliku

Popularno

Čak i oni koji inače nisu ljubitelji sutlijaša će biti oduševljeni, jer dodavanje bijele čokolade donosi sasvim novi šmek.

Kremast, bogat i savršeno prilagodljiv – možete ga obogatiti suhim grožđem, svježim voćem, prelivima ili jednostavno uživati u njegovoj čarobnoj jednostavnosti sa cimetom.

Sastojci:

750 ml mlijeka

250 ml slatke pavlake

250 g riže kratkog zrna

Prstohvat soli

2 burbon vanilin šećera (ili običan vanilin šećer)

200 g bijele čokolade

  • Priprema:

    U šerpicu stavite sve sastojke osim bijele čokolade.

    Na srednjoj temperaturi kuhajte smjesu uz povremeno mješanje oko 30 minuta, dok se smjesa zgusne i riža omekša.

    Sklonite sa ringle i dodajte bijelu čokoladu. Miješajte dok se čokolada potpuno ne istopi.

    Sutlijaš rasporedite u činije i dodajte dodatke po želji. Možete dodati suho grožđe i cimet, ali možete ga obogatiti i svježim voćem. (24sedam.rs)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,