Pet razloga zbog kojih bismo trebali popiti čašu rasola

Iako je kupus sam po sebi vrlo zdrava i hranjiva namirnica, procesom kiseljenja postaje još jači saveznik u čuvanju našeg organizma od raznih zdravstvenih problema. Prilikom kiseljenja kupus iz sebe ispušta tekućinu, a to zanemareno…

Kako pravilno kiseliti kupus

U našim krajevima kiseli kupus je najvažnija zimnica iz pregršt dobrih razloga: lako ga je uzgojiti, svake jeseni bogato rodi, pristupačne je cijene, postupak kiseljenja je jednostavan i posve prirodan, ne kvari se i čuva…

Kiseli kupus jača imunitet, poboljšava probavu i smanjuje stres

Kupus je zaista “pametna glava“. Niskokalorično, a superhranjivo povrće jedinstven je spoj vitamina A, B, C, E i K, minerala (mangana, selena, kalcija, kalija, magnezija), omega-3 masnih kiselina i ljekovitih sumpornih tvari (najpoznatiji je sulforafan) koje…