Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Žena godinama spavala kraj mrtvog brata: “Uklonili smo kostur, a ne tijelo”

Preuzmite sliku

U bogatom predgrađu nedaleko od Melbournea žena je godinama spavala pored trulog leša svog brata.

70-godišnjakinja je živjela s lešom u kući punoj štakora i smeća u kvartu Newton u kojem prosječna cijena kuće iznosi 1,1 milion dolara. Policija je došla do užasavajućeg otkrića kad je žena uhapšena iz nepovezanih razloga, prenosi Daily Mail.

Forenzičari u zaštitnim odijelima probijali su se kroz hrpe smeća, štakore, mrtve oposume i ljudski izmet kako bi došli do kostura. Sumnjaju da je žena spavala pored leša između dvije i pet godina.

– Uklonili su krvavi kostur, a ne tijelo. Kako neko može živjeti pet godina s mrtvim tijelom u susjedstvu bez da iko zna za to? Živjeli smo pored kuće užasa, rekla je susjeda Nicole Stratton.

Stanovnici ulice u kojoj je leš pronađen godinama su se žalili vlastima, ali bez rezultata. Susjedi tvrde kako su preminulog muškarca zadnji put vidjeli 2018. godine. S obzirom na to da je žena bila korisnica socijalnog odjela za porodicu i stambena pitanja, nikome nije jasno kako je leš toliko dugo ostao neotkriven.

Stratton smatra da je nakupljanje smeća pomoglo prikriti smrad tijela koje se raspada.

– Uvijek je smrdjelo, no mislili smo da je to zbog hrpa smeća. Rolete su oduvijek spuštene i mogla se vidjeti plijesan na njima, štakora je bilo posvuda, rekla je Stratton.

Njezina starija kći odbija izlaziti noću jer je još uvijek istraumatizirana cijelim događajem. Iz policije su poručili kako je tijelo otkriveno nakon što su došli provjeriti dobrobit muškarca jer ga neko vrijeme niko nije vidio, a imanje je izgledalo zapušteno.

– Ovo je tragičan incident. Šaljemo najiskreniju sućut porodici i prijateljima preminulog, poručili su iz policije.

Žena je puštena bez optužnice, a patolog još uvijek istražuje uzrok smrti. Nekretnina je ostala prazna više od godinu dana, očekuje se kako će kasnije ove godine biti popravljena.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,