Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšen nakon što je u njegovom vrtu pronađeno 500 ukradenih bicikala, hrpa se vidjela s Google Eartha

Preuzmite sliku

Muškarac kojeg su britanski mediji prozvali “komšijom iz pakla” uhapšen je nakon što je u njegovom dvorištu otkriveno (doslovno) brdo navodno ukradenih bicikala, a hrpa je bila toliko velika da se mogla vidjeti i s Googleovog satelita.

Lokalno stanovništvo kazalo je da su se na hrpi razmnožili i štakori. Nakon više njihovih pritužbi 54-godišnjak iz britanskog Oxfordshirea uhapšen je zbog posjedovanja ukradene robe, ali naknadno je pušten da se tokom istrage brani sa slobode. Vjeruje se da je u dvorištu imao više od pet stotina bicikala. Još nije utvrđeno je li zaista riječ o ukradenim biciklima ili onima pokupljenim s otpada.

Jedna od komšinica, 53-godišnja Colleen Butler, u ulici živi već 32 godine, a kaže kako je problematični komšija tu već gotovo deset godina. Prvi puta ga je prijavila prije četiri godine, ali ništa se nije dogodilo, a on je nastavio sa svojim neobičnim hobijem.

– Prvu prijavu podnijela sam jer je količina bicikala u njegovom dvorištu bila naprosto apsurdna – kazala je, dodavši da joj je komšija tada rekao da bicikle skuplja kako bi ih poslao siromašnoj djeci u Afriku. Međutim, očito je kako tamo nikad nisu dospjeli – ispričala je ona dodavši kako su povremeno u dvorište dolazili čitavi kombiji puni bicikala, najčešće noću, ali nekad i usred dana.

 • – A onda su se počeli pojavljivati štakori. Posvađali smo se, a hrpa bicikala prelila se i na moje dvorište, zbog čega su druge komšije pomislile da sam i ja kriva za tu situaciju. Sve to uzrokovalo mi je priličnu anksioznost. Zvala sam lokalne vlasti, ali nisu mi pomogli i naposljetku sam sama morala platiti deratizaciju jer je njihov odgovor bio da se “štakori ne zadržavaju među biciklima”. Otac mi je prije tri godine nabavio psa kako bih imala barem neku zaštitu. Bila sam toliko uplašena. Osjećala sam se kao da sama vodim bitku protiv ovog komšije – ispričala je.

  Rekla je kako je komšija uplašio ostale stanovnike ulice, a pokušao je utjerati strah i u njene kosti. Nakon sve brojnijih prijava policija je napokon odlučila intervenisati. Međutim, muškarac je pušten da se brani sa slobode, a bicikli su i dalje ostali na mjestu. Colleen kaže kako cijela priča značajno umanjuje vrijednost njene kuće jer “ko će je kupiti uz taj haos u susjednom dvorištu”.

  – Kada je uhapšen obradovala sam se pomislivši da će sve konačno biti riješeno. Čula sam policiju koja je zahtijevala da im otvori vrata , a on ih je ignorisao. Naposljetku su ušli unutra, ali izašli su za deset minuta. Bila je to toliko frustrirajuća situacija, vidjela sam da nisu ništa poduzeli, kaže Butler. (jutarnji.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,