Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

U oluji u SAD-u poginulo osmero ljudi

Preuzmite sliku

Dvoje djece poginulo je u okrugu Angelina u Texasu kad je drvo pogodilo automobil u kojem su putovali s roditeljima. U West Monroeu u susjednoj Lousiani trinaestogodišnjak se utopio u poplavi.

Najmanje osmero ljudi poginulo je jučer u masovnoj oluji koja je prošla južnim američkim saveznim državama i sa sobom donijela tornade i grmljavinu, te se kreće prema sjeveroistoku.

Osmero ljudi, od kojih troje djece, poginulo je u tornadima, jakim vjetrovima i poplavama u Teksasu i Lousiani, prenose mediji.

Dvoje djece poginulo je u okrugu Angelina u Texasu kad je drvo pogodilo automobil u kojem su putovali s roditeljima. U West Monroeu u susjednoj Lousiani trinaestogodišnjak se utopio u poplavi, prenosi Hina.

Jedna žena poginula je u svojoj montažnoj kući koju je pogodio tornado. Još četvero je povrijeđeno.

Veliku štetu od tornada doživjeli su gradovi Franklin u Texasu i Hamilton u Mississippiju.

Oluja se kasno sinoć prebacila prema sjeveroistoku, zbog čega se za nju pripremaju i gradovi poput New Yorka i Washingtona.

“Postoji zabrinutost da će snažna oluja s mnogo kiše i jakim vjetrovima u nedjelju navečer nastaviti put srednjom atlantskom obalom, jugom savezne države New York i jugozapadom Nove Engleske”, upozorila je meteorologinja AccuWeathera Kristina Pydynowski za USA Today. (Hina)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,