Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Južnoj Koreji 169 novih slučajeva koronavirusa, zaražen i američki vojnik

Preuzmite sliku

Bilans zaraženih osoba opasnim korona virusom u Južnoj Koreji porastao je na 1.146 osoba, a među njima je i jedan vojnik Sjedinjenih Američkih Država (SAD), prenosi Anadolu Agency (AA).

Korejski centar za prevenciju i kontrolu bolesti saopio je da je od posljedica zaraze korona virusom u Južnoj Koreji preminulo 12 osoba, te upozoravaju da bi se širenje virus moglo nastaviti i u narednim sedmicama.

Novinska agencija Yonhap javlja da 80 posto zaraženih čine pripadnici lokalne kršćanske zajednice Chincheonji crkve u regijama Daegu i Cheongdo.

Komanda američke vojske saopćila je da je jedan vojnih u bazi u Južnoj Koreji također bio pozitivan na testu na korona virus.

Uporedo s tim, premijer Japana Shinzo Abe pozvao je organizatore svih sportskih i kulturnih manifestacija da odgode događaje koji su planirani za naredne dvije sedmice.

Korona virus se krajem prošle godine pojavio i brzo proširio u kineskom gradu Wuhanu, a slučajevi zaraze potvrđeni su u više od 25 zemalja širom svijeta. Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) proglasila je stanje globalne opasnosti, a brojne aviokompanije obustavile su letove ka Kini. Bolest je službeno nazvana COVID-19.

Nacionalna zdravstvena komisija Kine (NHC) jutros je saopštila da su u protekla 24 sata preminule 52 zaražene osobe, čime se broj preminulih od zaraze u toj zemlji povećao na 2.717.

NHC navodi da je do sada potvrđena zaraza korona virusom kod ukupno 79.108 pacijenta, te da je pod medicinskim nadzorom trenutno 78.064. Također, ističe se da je do sada 29.745 osoba izliječeno.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje