Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Trumpovom sinu stiglo pismo s bijelim prahom, stigao tim sa zaštitnim odijelima

Preuzmite sliku

Vlasti provode istragu nakon što je Donald Trump Jr., najstariji sin bivšeg američkog predsjednika, jučer otvorio pismo s neidentifikovanim bijelim prahom u svom domu na Floridi.

“Rezultati testiranja tvari nisu dali jasan zaključak o tome što je to tačno, ali službenici na licu mjesta ne vjeruju da je smrtonosna”, naveo je Andrew Surabian, glasnogovornik Trumpa Jr.-a.

Trump Jr. dijeli dom u Jupiteru na Floridi sa svojom zaručnicom Kimberly Guilfoyle. Ured šerifa okruga Palm Beach potvrdio je da pomaže u istrazi i surađuje s tajnom službom. Trump Jr. otvorio je pismo, koje je također sadržavalo prijetnju smrću, u svom kućnom uredu, piše Associated Press.

Na mjesto događaja su se pojavili pripadnici hitnih službi u zaštitnim odijelima. Trump Jr. igra važnu ulogu u predizbornoj kampanji svog oca, često je na čelu događaja i pojavljuje se u intervjuima. Ovo je drugi put da je bijeli prah poslan najstarijem sinu bivšeg predsjednika.

Ovakvi događaji nisu rijetki

Godine 2018. njegova tadašnja supruga Vanessa odvedena je u bolnicu u New Yorku nakon što je otvorila omotnicu naslovljenu na svog supruga koja je sadržavala neidentificirani bijeli prah. Policija je kasnije rekla da supstanca nije bila opasna.

U martu 2016. policijski detektivi i agenti FBI-a istraživali su prijeteće pismo poslano u stan brata Donalda Trumpa Jr.-a, Erica, koje je također sadržavalo bijeli prah za koji se pokazalo da je bezopasan. Koverte s bijelim prahom također su poslane dva puta 2016. u Trump Tower, koji je služio kao Trumpov izborni stožer.

Lažni napadi korištenjem bijelog praha igraju se strahovima koji datiraju iz 2001. godine, kada su pisma sa smrtonosnim antraksom poslana novinskim organizacijama i uredima dva američka senatora. Ta su pisma ubila pet ljudi. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,