Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Trump se vratio na platformu X, nekadašnji Twitter

Preuzmite sliku

Bivši američki predsjednik Donald Trump u četvrtak se vratio na platformu X, nekadašnji Twitter, objavivši svoju prvu poruku na toj društvenoj mreži od januara 2021. godine, prenosi Anadolu.

Uradio je to ubrzo nakon što se predao vlastima u Atlanti pod optužbom za zavjeru u pokušaju poništavanja svog poraza na predsjedničkim izborima 2020. godine.

Trump je na platformi X postavio svoju fotografiju uz poruku: “Miješanje u izbore. Nikad se ne predaj”.

Tokom svoje kampanje 2016. godine i mandata u Bijeloj kući, Trump je bio nadaleko poznat po upotrebi Twittera, koristeći ga za sve, od ismijavanja svojih političkih protivnika do otkrivanja značajnih odluka Bijele kuće.

Trump je prvo podijelio svoju fotografiju na svojoj platformi Truth Social, zatim ju je objavio i na X-u koristeći, svoj @realdonaldtrump nalog, koji je bio neaktivan više od dvije godine.

Trumpov nalog je vraćen prošlog novembra ubrzo nakon što je američki milijarder Elon Musk preuzeo kompaniju. Nalog je blokiran u januaru 2021. godine zbog Trumpove uloge u napadu na Kapitol 6. januara.

Bivši američki predsjednik Donald Trump predao se u četvrtak vlastima okruga Fulton u Georgiji nakon optužbe da je planirao poništiti rezultate predsjedničkih izbora u toj saveznoj državi 2020. godine.

Trump je pušten uz kauciju od 200.000 dolara skoro 20 minuta nakon što je primljen u zatvor okruga Fulton, gdje je dao otiske prstiju i bio fotografisan, čime je postao prvi američki predsjednik u istoriji koji je to učinio.

Trump se suočava s 13 tačaka optužnice u slučaju Georgije, uključujući reketiranje, pritisak na državne zvaničnike da ponište njegov izborni poraz i postavljanje nelegitimne liste birača kako bi se potkopala formalna kongresna potvrda pobjede Joea Bidena.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,