Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Trump se obratio javnosti: Spremni smo za veliku proslavu, sve pobjeđujemo

Preuzmite sliku

Aktuelni američki predsjednik Donald Trump već se obratio javnosti i poručio kako vjeruje u veliku pobjedu na izborima, iako još nisu stigli svi glasovi dopisnim putem.

On se na početku obraćanja zahvalio milionima Amerikanaca koji su izašli na izbore i glasali za njega, ali i svojoj porodici i prijateljima koji su ga podržavali u cijelom procesu izborne kampanje.

“Ko je spreman za veliku proslavu? Pobjeđujemo sve. Spremni smo izaći i slaviti nešto dobro i uspješno”, rekao je Trump.

On je otkrio da je pobijedio u Texasu, Georgiji, Sjevernoj Karolini, Pennsylvaniji, Michiganu, Floridi, Ohiu i brojnim drugim zemljama.

“Nikad nas nisu stigli, ne mogu nas stići. Bili smo spremni da pobijedimo na ovim izborima i mi ih i pobjeđujemo”, rekao je Trump.

Aktuelni lider SAD-a požalio se kako demokrate i njegov protukandidat Joe Biden pokušavaju ukrasti izbore, što im on neće dopustiti.

“Ovo je prevara američke javnosti, ovo je sramota za našu zemlju. Znali su od samog početka da ne mogu pobijediti. Znao sam da će to činiti. Idemo na Vrhovni sud kako bismo ih spriječili da pronađu nove glasačke listiće u 4 sata ujutro. Pobijedit ćemo u ovome i što se mene tiče, već jesmo”, rekao je Trump.

Podsjetimo da je on već ranije putem Twittera upozorio da se “ne može glasati nakon što se birališta zatvore”, što se navodno dešavalo u pojedinim zemljama.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje