Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Trump nahuškao mase na Kapitol, sad kaže da je taj govor bio “potpuno primjeren”

Preuzmite sliku

Američki predsjednik Donald Trump, kojeg demokrati u Kongresu pokušavaju opozvati nakon nasilnog upada njegove rulje u Kapitol, danas je komentarisao pokušaj opoziva.

Novinarima se obratio prilikom odlaska u obilazak zida na granici SAD-a i Meksika, koji se na njegovu inicijativu gradi u Teksasu.

“Što se tiče opoziva, to je nastavak najvećeg lova na vještice u historiji politike. To je smiješno, apsolutno smiješno. Postupak opoziva izaziva ogroman bijes, strašno je to što rade”, rekao je Trump.

“Ne želimo nasilje”

Podsjetimo, FBI je jučer upozorio da se pro-trumpovske naoružane skupine zbog postupka opoziva i inauguracije Joea Bidena spremaju na niz protesta na kojima bi, smatra FBI, moglo doći do nasilja.

“Ne želimo apsolutno nikakvo nasilje”, rekao je danas Trump.

Kaže da je govor nakon kojeg je rulja krenula na Kapitol bio “potpuno primjeren”

Trump je u razgovoru s novinarima komentarisao i svoj govor na protestu u Washingtonu održan 6. januara, nakon kojeg su njegovi obožavatelji krenuli na Kapitol, ustvrdivši da je bio “potpuno primjeren”.

“Taj govor je analiziran, ljudi misle da je ono što sam rekao bilo potpuno primjereno”, rekao je Trump novinarima u bazi američkog ratnog vazduhoplovstva Andrews.

Dodao je kako se “nasilje mora uvijek izbjegavati”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,