Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Trump kritikovao Oscare, voditelj mu odgovorio: Nije li vrijeme da odeš u zatvor?

Preuzmite sliku

Čini se da bivši predsjednik SAD-a Donald Trump nije uživao u ovogodišnjoj dodjeli Oscara.

“Stvarno loša politički korektna emisija večeras, i godinama – nepovezana, dosadna i vrlo nepravedna”, rekao je Trump o dodjeli Oscara u objavi na Truth Socialu u nedjelju.

“Zašto jednostavno ne daju Oscare onima koji ih zaslužuju? Možda će se tako njihova publika i TV gledanost vratiti s dna”, nastavio je. Osim opaski o dodjeli nagrada, Trump je također kritikovao i ovogodišnjeg domaćina Jimmyja Kimmela.

“Ima li goreg voditelja na Oscarima od Jimmyja Kimmela? Možda da ga se riješite i zamijenite još jednim jeftinim propalim talentom s ABC-ja, Georgeom Slopanopoulosom”, rekao je Trump u svojoj objavi.

Njegova oštra kritika Kimmela i ovogodišnje ceremonije nije prošla nezapaženo, pa mu je slavni voditelj odgovorio pred kraj ceremonije.

Uoči proglašenja filma godine Kimmel je sa svog mobitela pročitao poruku koju je Trump objavio pa rekao: “Možete li pogoditi koji je naš bivši predsjednik ovo napisao?” Nakon toga mu je zahvalio što gleda prijenos Oscara. “Ali nije li ipak vrijeme da odeš u zatvor?” dodao je nakon čega je glasno reagovala publika.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje