Subota, 28. Marta 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

258

OPORAVLJENI

5

UMRLI

4
Preuzmite sliku

Trump je predsjednik od 2017. i svijet još uvijek ne zna zašto mu je lice narandžasto

Jedno od pitanja je – koju šminki koristi?

Prošle sedmice Washington Post objavio je priču o iskustvu neimenovanih zaposlenika Trump Organisationa, prije i za vrijeme utrke za predsjednika. Oni opisuju Trumpove specifične navike i zahtjeve, na primjer da u spavaćoj sobi uvijek moraju biti tačno 2,5 kutijice Tic-Tac bonbona. A zatim piše: “Isto pravilo primjenjivalo se i za šminku za lice marke Bronx Colors iz Švicarske, dva puna spremnika i jedan dopola pun, uz sapune marke Irish Spring”. Ovo je informacija koju američki novinari godinama pokušavaju pronaći, piše Telegraf.hr.

Činjenica je da Trumpovo lice ima neprirodnu nijansu narandžaste boje. I uopće nije jasno kako mu to uspijeva. Jedna od teorija je da koristi solarij, kako je bivša zaposlenica Omarosa Manigault utvrdila u svojoj knjizi. Bijela kuća je ovo negirala. Ovu ideju podupire činjenica da mu je koža oko očiju svjetlija od ostatka lica, zbog zaštitnih naočala koje se nose u solariju.

 • U septembru, Trump se žalio na energetski učinkovite sijalice (koje je njegova administracija pokušala maknuti) zbog kojih izgleda narandžasto u odnosu na druge. Šminker Jason Kelly dotakao se Trumpove šminke za vrijeme republikanske konvencije 2016. i smatra da se radi o šminki kako bi osoba izgledala preplanulo. “Oko crte gdje počinje kosa vidi se kraj oksidiranog bronzera, nanesenog kao u vrtiću.”

  Koju šminku Trump koristi?

  U priči The Washington Posta ne navodi se tačan proizvod koji Trump, navodno, koristi. Švicarski brand Bronx Colors tvrdi za svoj boosting hydrating concealer da ima narandžastu boju. Za kupce su čak imali posebnu ponudu, ubacivši priču iz Posta na svoju stranicu.

  “Kupite bilo koji proizvod i narandžastu tubicu dobijete besplatno!” Inače je njena cijena 6,5 eura. Stranica se više puta srušila otkad je priča objavljena.

  Ipak, ne zna je li priča da se radi baš o ovoj šminki tačna. Taj se brend ne prodaje u Americi. Ovu jeftinu švicarsku marku kozmetike lansirao je 2015. godine Werner Kaufman. Na LinkedInu ne piše šta je radio prije biznisa s kozmetikom.

  Isabel von Kanel, izvršna direktorica Bronx Colors, ne može potvrditi koristi li američki predsjednik njihov brend. Bronx Colors se prodaje u nekoliko evropskih zemalja, a ima distribuciju u oko 40 zemalja. Na Amazonu je dostupno tek nekoliko proizvoda. U Americi se narandžasti korektor kratko prodavao i o njemu su pisali Allure i Bustle. Ulta, maloprodaja kozmetike, probno ga je prodavala nekoliko mjeseci putem interneta. Bronx Colors je bio sponzor emisije American Beauty Star, jer je emisija brzo nastala pa nije bilo vremena da se privuku veliki sponzori nego tek male marke.

  Iz kompanije kažu da pogrešno nanosi korektor

  Bronx Colors na američkom tržištu nije uspio. Jedna recenzija s YouTube-a, s preko tristo hiljada pregleda, čak brutalno traži uklanjanje iz prodaje. Narandžasti korektor namijenjen je ženama. Narandžasta šminka nije rijetka i koristi se za neutralizovanje plavih tonova kože. Ne koristi se sama. Ona je neutralizator boje, učinkovita na tamnijim tonovima kože. Stavlja se oko očiju i za prekrivanje hiperpigmentirane kože, a preko nje se nanosi prirodnija boja.

  Von Kanel tvrdi da ne zna koristi li Trump ovaj korektor, ali kaže da bi ga upozorila da ga koristi pogrešno. Stvar je u tome da se narandžasta boja uopće ne bi smjela vidjeti. Trump navodno ima rosaceu, stanje koje izaziva rumenilo kože. To se najbolje korigira zeleno nijansiranim proizvodima, a i Bronx Colors ima jedan u svojoj liniji.

 • Ljute ga narandžaste mrlje na majici

  Postoje dokazi da je Donald Trump koristio narandžastu šminku i 2012. godine. Jedna od tadašnjih zaposlenica Sandra Diaz opisuje u NYT-u 2018. godine kako se Trump jednom naljutio zbog narančastih mrlja na ovratniku svoje bijele majice za golf, za koje kaže da ih je vrlo teško uklanjala. Kako je švicarska marka nastala kasnije, tada se radilo o nekoj drugoj kozmetici.

  Bivša šminkerica Melanije TrumpNicole Bryl, kategorično je utvrdila da ne zna ništa o koži gospodina Trumpa i da ga nikada nije šminkala. Nije čudno da se kao profesionalna šminkerica željela distancirati od njegove ismijavane estetike. Ali gospođa Bryl ionako preferira vrlo skupe brendove.

  Dok je bio domaćin showa Apprentice, Trump je vjerovatno imao šminkera jer su za emisiju radile neke šminkerke koje su se specijalizovale za šminkanje muškaraca. I to u doba kada se Bronx Colors prodavao u Americi. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,