Srijeda, 20. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Srušio se avion Boeing 707, 15 poginulih

Preuzmite sliku

Teretni vojni avion Boeing 707 srušio se u ponedjeljak po lošem vremenu zapadno od iranske prijestolnice, a 15 od 16 ljudi u njemu je poginulo, saopćila je iranska vojska.

Inženjer leta je preživio pad i prebačen je u bolnicu, navodi vojska u saopćenju koje je prenijela novinska agencija Fars.

Avion se srušio u blizini aerodroma Fath, kod mjesta Karaj u centralnoj Iranskoj pokrajini Alborz.

– Teretni avion Boeing 707 koji je prevozio meso iz Biškeka u Kirgistanu danas je prinudno sletio na aerodrom Fath. Inženjer leta je povrijeđen i prebačen je u bolnicu – saopćila je vojska.

– Avion je skrenuo s piste tokom slijetanja kada ga je zahvatila vatra i udario je u zid na kraju piste – saopćila je vojska.

Vojno saopćenje uslijedilo je nakon izvjesne konfuzije oko toga u čijem je vlasništvu avion. Portparol iranske civilne avijacije ranije je tokom dana izjavio državnoj televiziji da je avion pripadao Kirgistanu, dok je glasnogovornica kirgistanskog aerodroma Manas kazala da je avion pripadao iranskoj aviokompaniji Payam Air.

Državna televizija javila je da su spasilački timovi poslani u regiju, između aerodroma Fath i Payam. Prikazala je snimak avionske olupine u plamenu i stup gustog crnog dima kako se uzdiže iznad mjesta nesreće, prenosi Reuters.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,