Nedjelja, 3. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Slijepi miševi okupirali grad, izazvali nestanak struje i rastjerali turiste (VIDEO)

Preuzmite sliku

Popularno australijsko ljetovalište Batemans nisu okupirali turisti već, vjerovali ili ne, slijepi miševi. Više od 100.000 ovih letećih sisara prouzrokovalo je ogromne probleme sa kojima se suočavaju stanovnici ovog grada.

Lokalni političar nazvao je ovo pravom katastrofom za stanovnike koji se suočavaju sa nevjerovatnom prljavštinom i uništavanjem imovine.

Glasni šišmiši izazvali su nestanak struje, odvratili turiste od dolaska i srušili cijene nekretnine u tom obalnom gradu, pišu tamošnji mediji.

Šišmiši, zaštićena vrsta koja ne smije da se uništava, osnovali su koloniju prije godinu dana i broj im se od tada višestruko povećao. Danas ih ima toliko da ih vidite gdje god da se okrenete.

Vlada Novog Južnog Walesa, gdje se nalazi ovo ljetovalište, obećala je lokalnim vlastima milion australijskih dolara za borbu protiv te pošasti.

– Svako jutro moram da operem brod i automobil – žali se jedan od stanovnika.

Šišmiši su došli i jednostavno su van kontrole. Zbog njih ništa ne možemo da radimo, ne možemo da otvorimo prozore, ne mogu da učim ni da se koncentriše zbog buke – rekla je jedna učenica iz ovog grada. (blic.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje