Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šestogodišnjak pištoljem ubio mlađu sestru u SAD-u

Preuzmite sliku

Šestogodišnji dječak je ubio svoju petogodišnju sestru u njihovoj kući u istočnoj Indijani, a njihovi roditelji su uhapšeni, saopštila je policija, prenosi AP.

Hitna pomoć zatekla je djevojčicu sa ranom od metka u glavi u utorak rano popodne u kući u Mansiju, 100 kilometara sjeveroistočno od Indijanapolisa. Ona je odmah prebačena u bolnicu, gdje je proglašena mrtvom, navodi The Star Press, prenosi AP.

Jacob Grayson je rekao istražiteljima da je njegov šestogodišnji sin izvadio jedan od dva napunjena pištolja iz sefa i upucao njegovu sestru, saopštila je policija.

Grayson (28) i njegova 27-godišnja supruga Kimberly Grayson preliminarno su optuženi za zanemarivanje što je dovelo do smrti, ali i po još tri tačke u krivičnom djelu zanemarivanje, rekla je zamjenica šefa policije Melissa Criswell.

Dječak je rekao policiji da je pronašao ključ od sefa u spavaćoj sobi svojih roditelja i da je izvadio pištolj dok je njegova majka drijemala.

Roditelji su rekli policiji da je njihov sin i prije toga otvarao sef. Majka Kimberli Grejson je navela da su ona i njen muž odvodili dječaka na streljanu da ga nauče kako da puca iz pištolja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,