Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

SAD: Zatvorenici pri pokušaju bijega na brutalan način ubili dvoje zatvorskih službenika

Preuzmite sliku

Dva zatvorenika su pri pokušaju bijega ubila su dvoje zatvorskih službenika u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), javlja Anadolu Agency (AA).

Inspektor za slučajeve ubistva u saveznoj državi Iowa Richard Rahn saopćio je da se incident dogodio u zatvoru u gradu Anamosa.

On je kazao da su 28-godišnji Michael Dutcher i 39-godišnji Thomas Woodard pokušali pobjeći iz zatvora i da su čekićem ubili medicinsku sestru Lorenu Schulte (50) i službenika Roberta McFarlanda koji su ih pokušavali spriječiti u pokušaju bijega.

 • “Zatvorenici su pri pokušaju bijega i kidnapovali jednog službenika, ali su ranjeni i spriječeni u nakani da napuste zatvorski kompleks“, kazao je Rahn.

  Direktor Kazneno popravnog zavoda najavio je da će biti provedena detaljna istraga o incidentu, uključujući i istragu o mogućim propustima zatvorskih stražara i službenika.

  Zatvorenici su vraćeni u ćelije, a protiv njih je podignuta nova optužnica za dvostruko ubistvo i otmicu. Prijeti im dugogodišnja zatvorska kazna u državi Iowi u kojoj nema smrtne kazne.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,