Utorak, 24. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Roditelji tuže sina jer nisu dobili unuče, traže 650.000 dolara odštete

Preuzmite sliku

Penzionisani indijski par iz sjeverne države Utarakand tuži sina jedinca i snahu jer im ni nakon šest godina braka nisu ‘podarili’ unuče te od njih traži odštetu u vrijednosti od gotovo 650.000 dolara ne dobiju li unuka ili unuku u roku od godinu dana.

“Želimo unuka ili unuku u roku od godinu dana ili odštetu, jer sam na sinovo obrazovanje potrošio životnu zaradu”, rekao je Sanjeev Prasad novinarima, pojasnivši da je 2006. sina poslao na obuku za pilota u Sjedinjene Države koja ga je stajala 65.000 dolara.

Sin se 2007. vratio u Indiju, ali je ostao bez posla i porodicaga ga je morala izdržavati više od dvije godine. U međuvremenu je tridesetpetogodišnjak dobio posao pilota.

Iznos odštete uključuje troškove raskošne svadbe održane u hotelu s pet zvjezdica, luksuzni automobil vrijedan 80.000 dolara i plaćanje bračnog putovanja mladencima u inostranstvo.

Njegovi roditelji kažu da su 2016. ugovorili njegov brak sa djevojkom koja danas ima 31 godinu, nadajući se da će u penziji imati “unuče s kojim će se moći igrati”.

“Najveći je problem u tomu što mi u ovoj životnoj dobi trebamo unuče, ali moj sin i snaha o nama ne vode računa. Ugovorili smo mu vjenčanje nadajući se da ćemo jednog dana postati djed i baka. Od tada je prošlo šest godina”, rekao je Prasad. “Osjećamo kao da, uprkos tomu što imamo sve, zapravo nemamo ništa. Vrlo smo nesretni.”

Sud je prihvatio tužbu, a saslušanje će se održati 17. maja u Hardivaru, gradu u sjevernoj državi Utarakand. Advokat roditelja Prasad kazao je da par traži novce zbog ‘psihičke okrutnosti’.

Sin i snaha nisu bili dostupni za komentar.

U Indiji se poštuje snažan tradicionalni zajednički porodični život koji uključuje suživot više generacija, koje često žive u istom domaćinstvu. (Hina)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,