Nedjelja, 29. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Procurio video koji su četiri prijatelja snimila neposredno prije pada aviona u Nepalu

Preuzmite sliku

U najsmrtonosnijoj avionskoj nesreći koja se u posljednjih 30 godina dogodila u Nepalu poginula su i četiri prijatelja iz Indije, a jedan je od njih nenamjerno putem platforme Facebook Live snimio pad aviona ATR 72 u vlasništvu kompanije Yeti Airlines, piše The Guardian.

Prijatelji su putovali prema gradu Pokhari u kojem su planirali posjetiti hramove i zmajariti u planinskom masivu Annapurna. “Stvarno je zabavno”, rekao je jedan Indijac dok je kamera mobitela koja je zabilježila njegove riječi bila uperena prema gradu.

Snimatelj videa snimio je šale koje su prijatelji zbijali te smijeh koji je uslijedio. U kadru se u jednom pojavio nasmijani 29-godišnji poduzetnik Sonu Jaiswal, otac troje djece.

Videozapis koji su načinili prijatelji pokazuje da putnici i članovi posade nisu znali da je aviona u problemima sve dok nije počeo naglo ponirati.

Vishal Koswal, 21-godišnji bliski prijatelj četvorice Indijaca potvrdio je da videozapis pada aviona i njihovog stradavanja autentičan. Četiri prijatelja su Jaiswal, 28-godišnji Anil Rajbhar, 23-godišnji Vishal Sharma i 23-godišnji Abhishek Singh Kushwaha. Policija je također potvrdila njihove identitete.

Koswal je trebao putovati s njima, ali je odustao nakon smrtnog slučaja u porodici. Mladić je rekao da je s četvoricom prijatelja pričao tokom leta. Čuli su se, kaže, nekoliko sati prije nesreće.

“Sonu nam je pokazivao planine i bio je uzbuđen. Rekao mi je da će u Pokhari posjetiti nekoliko hramova te da će se navečer vozom vratiti kući”, rekao je Koswal.

Četiri je prijatelja opisao kao “braću”. “Ovo se sve čini kao noćna mora. Još uvijek ne mogu vjerovati da smo ih sve izgubili. Ne mogu ponovno pogledati video pada, jako mi je teško i bolno. Velika nas je tragedija zadesila”, rekao je Koswal.

U najsmrtonosnijoj avionskoj nesreći u 30 godina u Nepalu poginulo je 68 putnika, a za četvero se traga. (Jutarnji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , , ,