Subota, 31. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pravi pištolj koji izgleda kao Lego igračka, hitno zatražen prekid proizvodnje

Preuzmite sliku

Američki proizvođač oružja “Culper Precision” prepravio je dizajn popularnog pištolja “Glock” da izgleda kao dječja igračka napravljena od “lego” kocki.

Danskom gigantu “Legu” se to nikako nije dopalo.

“Evo jednog od onih dječačkih snova koji se ostvario”, navodi se u reklami “Culper Precision-a” za modifikovani “Glock 19”, prigodno nazvan “blok 19”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Culper Precision (@culperprecision)

Kako kažu, postoji određene satisfakcija u pucanju iz pištolja, a ovo je jedini način da tu vrstu zabave približe ljudima koji su protiv toga – novim i zabavnim dizajnom oružja, prenosi B92.

Sa druge strane Atlantskog okeana, kompanija “Lego” je odmah zatražila prekid proizvodnje pištolja, jer crvena, plava i žuta boja, koje prekrivaju pištolj, automatski asociraju na poznatu kompaniju namijenjenu proizvodnji dječijih igračaka.

Kada je Shannan Watts iz organizacije “Mame zahtijevaju akciju” prvobitno vidjela novi dizajn oružja, zatražila je od kompanije “Lego” da reaguju.

“Naša organizacija se obratilu Legu, koji je odmah preko suda poslao zahtjev za momentalni prekid proizvodnje”, priča ona.

Iz “Culper Precision-a” navode da su “blokom 19” htjeli da pokažu da je “oružje za svakoga” i da “posedovanje i odgovorno korištenje oružja može da bude veoma zadovoljavajuća aktivnost”.

Raznobojni dizajn poluautomatskog pištolja neodoljivo podsjeća kao da je sklopljen od kockica crvene, plave i žute boje popularne danske kompanije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,