Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Prase u klaonici ubilo mesara

Preuzmite sliku

Muškarca bez svijesti je pronašao njegov kolega. Nesretni mesar je imao sataru u ruci i ranu na lijevom stopalu

Jedan mesar iz Hong Konga je umro tokom bezuspješnog pokušaja da zakolje prase, objavila je gradska policija, piše CNN.

61-godišnjeg mesara, koji je radio u klaonici Sheung Shui na sjevernoj periferiji grada, oborila je svinja koja se borila za vlastiti život. Mesar je, kako se čini, povrijedio sjekirom kojom je pokušao ubiti životinju.

Naime, mesar se upravo spremao ubiti svinju – koju je već ustrijelio električnim elektrošokerom – kad se ona osvijestila i srušila ga na pod prilikom čega se ovaj smrtno povrijedio.

Muškarca bez svijesti je pronašao njegov kolega. Nesretni mesar je imao sataru u ruci i ranu na lijevom stopalu, saopćila je policija. Odveden je u bolnicu, no kasnije je potvrđena njegova smrt.

Policija je rekla da uzrok smrti tek treba biti utvrđen.

Gradski ured za rad priopćio je da je pokrenuta istraga.

‘Ministarstvo rada je ožalošćeno smrću dotične osobe i izražava najdublju saučešće njegovoj porodici‘, stoji u saopćenju.

‘U najkraćem mogućem roku završit ćemo istragu kako bismo utvrdili uzrok nesreće, utvrdili odgovornost nositelja dužnosti i preporučili mjere poboljšanja. Poduzet ćemo radnje u skladu sa zakonom o sigurnosti na radu‘, rekao je glasnogovornik ureda.

Gradski Odjel za hranu i higijenu okoliša, koji upravlja klaonicama stoke, također je porodici muškarca izrazio saučešće.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,