Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ponađene kosti djevojčice koja je nestala 2001. godine?

Preuzmite sliku

Peggy Knobloch (9) iz Lichtenberga u Bavarskoj prije 15 godina vraćala se iz škole i nije se nikada vratila kući. Prošle subote njezinu je majku nazvala policija. Rekli su joj da je berač gljiva u 15 kilometara udaljenoj šumi našao kosti djeteta. Rekli su joj da bi to mogla biti njezina Peggy.

Narednog dana više nije bilo nikakve sumnje. Majka se sastala s advokatima i policijom. Pored ostataka pronađen je i ručni sat njezine kćeri. Potraga za Peggy Njemačka je pokrenula kao niti jedan drugi slučaj. Veliki broj policajaca ju je tražio sa psima, helikopterima, avionima ali bez uspjeha. Krenule su istrage, pojavljivali se novi osumnjičeni. Godine 2004. je Ulvi K. osuđen na doživotan zatvor, ali slučaj nije nikada zatvoren. Mjesto na kojem je tijelo pronađeno teško je prohodno i ko tamo odlazi mora dobro poznavati područje, prenosi 24sata.hr.

Divlje životinje su razvukle dijelove tijela, ali su pored njega pronađeni predmeti koji su pripadali Peggy. Ostatke su poslali na obdukciju i istražitelji se nadaju da će naći nove dokaze. Vjeruju da Peggy nije ubijena u šumi. Advokati majke djevojčice kažu kako ne žele davati izjave dok se ne obavi DNK analiza.

 • peggy-nestala1
 • Ko su bili osumnjičeni?

  Ulvi K. (38) je uhapšen 2002. godine. Nekoliko puta je puštan pa opet zatvaran. Dvije godine kasnije je osuđen zbog ubistva.Zbog niskog kvocijenta inteligencije nije bio sposoban za izricanje zatvorske kazne pa su ga zatvorili u psihijatrijsku ustanovu. Godine 2014. je oslobođen zbog nedostatka dokaza. Danas živi u stambenoj zajednici u kojoj se o njemu brinu njegovatelji. Tu zajednicu ne smije napuštati jer je seksualno  zlostavljao 15 djece.

  Fasader Robert E. (69) je osuđen 2008. godine zbog seksualnog zlostavljanja dvije djevojčice. Dobio je dvije godine zatvora. Živio je u blizini Peggy. U aprilu 2013. policija je upala u kuću  Roberta E., pretražila mu kompjuter, kuću, vrt. Pronađeno je osam kostiju, ali je obdukcija pokazala da to nisu kosti malene Peggy.

  Holger E. (32) je brat bivšeg komšije porodice. U bilježnici djevojčice policija je našla njegovo ime i broj telefona. U stanu je policija našla dječju pornografiju, Peggyinu fotografiju i medaljon. Holger E. je 2012. osuđen zbog seksualnog zlostavljanja svoje kćeri (3). Kasnije je priznao da je zlostavljao i prijateljicu malene Peggy. I dalje je u zatvoru. U njegovoj ćeliji navodno visi fotografija Peggy. Jednom je zatvoreniku rekao da je počinio savršen zločin. Nikada nije dao službeno priznanje.

  Jens B. (46), vozač kamiona, je polubrat Holgera E. i 2001. je živio u istoj kući kao i Peggyina porodica. Istražiteljima je postao sumnjiv u 2013. Posumnjali su u njegov alibi. Osim toga istražitelji su saznali da je na dan nestanka malene Peggy obrisao njezinu fotografiju na digitalnom fotoaparatu. Jens je sada rekao za Bild kako smatra da je dobro da su pronađeni ostaci djevojčice jer će se konačno naći počinitelj. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,