Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Policajci upucali trudnicu u Ohiju, vlasti objavile snimak ubistva

Preuzmite sliku

Vlasti američke savezne države Ohio objavile su danas snimke policijskih kamera na kojima se vidi kada su policajci usmrtili Ta'Kiyje Joung, crnkinju koja se u trenutku pucnjave nalazila u svom automobilu, i koja je u trenutku smrti bila trudna.

“Nesporno je da je Ta'Kiyje smrt mogla da se izbjegne. Radilo se o gruboj zloupotrebi moći i policijskih ovlašćenja“, poručili su članovi njene porodice nakon što su pogledali video snimak, prenosi Glas Amerike.

Snimak objavljen više od sedmice nakon njene smrti prikazuje jednog od policajaca koji od Ta'Kiyje Joung više puta traži da napusti vozilo, nakon čega drugi policajac koji se nalazio nadomak vozačeve strane automobila koji je Takiji saopštio da je optužena za krađu, što je ona demantovala i pored toga što je policajac i dalje insistirao da izađe iz vozila.

Joung je okrenula volan udesno i počela da ubrzava prema policajcu, kada je on pucao kroz prednje staklo vozila, nakon čega je ono udarilo u zid prodavnice pred kojom su se nalazili.

Očekivalo se da će Jang roditi ćerku u novembru, a u inicijativi preko interneta da se plate troškovi njene sahrane prikupljeno je skoro 7.000 dolara, prenosi portal.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,