Srijeda, 29. Novembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Osam ljekara pred sudom zbog smrti Maradone

Preuzmite sliku

Apelacioni sud u Argentini potvrdio je danas da će protiv osam medicinskih profesionalaca optuženih da su odgovorni za smrt fudbalske legende Dijega Armanda Maradone biti pokrenut sudski proces.

Neurohirurg Leopoldo Luke, psihijatar Agustina Kosačov i još šest drugih uputilo je žalbu na odluku suda iz 2022. godine da se protiv njih pokrene proces za ubistvo sa potencijalno otežavajućim okolnostima.

Osmoro optuženih žalilo se sudu u San Isidru, sjeverno od Buenos Airesa na težinu optužbi, tvrdeći da bi trebali biti optuženi za nenamjerno ubistvo iz nehata.

Tužilaštvo tereti ljekare da su učestvovali u “bezobzirnom” i “nedovoljnom” kućnom liječenju pacijenta. Nije utvrđen datum početka procesa.

Maradona je umro u novembru 2020. godine u 60. godini dok se oporavljao od operacije na mozgu usljed ugruška u krvi i nakon višedecenijske borbe sa zavisnosti od kokaina i alkohola.

Pronađen je mrtav u krevetu dvije sedmice nakon operacije u iznajmljenoj kući u Buenos Airesu. Utvrđeno je da je umro od srčanog udara.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,